Overslaan en naar de inhoud gaan

Monique wint voor de 2e keer de Shop & The City wagen

Maar moet tevreden zijn met waardebon van 500 euro
door Jozef Croughs
datum17/01/2020
geenreactie

Verrassing alom, afgelopen zaterdag op de Haspengouw Markt. Monique Claes (61) uit Zepperen kwam als winnaar uit de computer voor de 45ste trekking van een splinternieuwe wagen, een Nissan Micra van Van Mossel-Bruyninx. Het was pas een halfuur later toen het resultaat in de tabellen werd gezet dat bleek dat het de tweede keer was dat Monique al eens in de prijzen viel. Op 1 april 2016 kreeg zij als winnares de sleutels van een Smart Forfour overhandigd. Helaas staat in het reglement dat eenzelfde persoon slechts eenmaal kan winnen en moet tevreden zijn met de troostprijs ‘Een waardebon van 500 euro’.  

Gerechtsdeurwaarder Marcel Smeets die de trekkingen in goede banen leidt kon het zelf bijna niet geloven. “Heel straf als je weet dat in aanloop van de trekking in november en december haar lotje door de computer uit 2.894.475 deelnemende lotjes selecteerde. Gerekend dat iemand gemiddeld 10 x per maand zijn kaartje scant, en daarmee gemiddeld 20 Shop & The City-lotjes per keer ontvangt, kan je per maand gemiddeld 200 lotjes sparen. De auto wordt geloot over twee maanden dus dan hebben we 400 lotjes. De kans dat je de auto wint is dus 400/2.894.475 = 0,00013819. De kans dat je 2x de auto wint is 0,00000002 ofwel 0,000002%, “ zegt Smeets.  Nog volgens de deurwaarder kan men niet zomaar meteen en nieuwe winnaar aanduiden, de naam wordt ter plaatse bekend gemaakt en stond op naam van Monique Claes, gescand bij Dony Gourmet Store. Maar het reglement is duidelijk en voorziet dat er geen tweede keer kan gewonnen worden. “Dat staat uitdrukkelijk in ons reglement en wordt ook telkens gezegd bij de overhandig van de sleutels aan de winnaars. De helft van het nettobedrag van de wagen wordt dan aan een of meerdere sociale of goede doelen verdeeld. Vandaar dat wij in samenspraak met de winnares gekozen hebben voor Sint Vincentius en Levensloop, twee organisaties die Monique nauw aan het hart lagen,” zegt Marijn Ghys, (Shop & the City).  Beide organisaties kregen elk 3000 euro.

Monique kreeg naast haar cheque ook nog een bos bloemen. “De eerste keer dacht ik dat het en aprilgrap was maar nu was de verbazing nog groter. Er was iemand bij mijn moeder aan de deur geweest maar dacht aan een grap en geloofde het ook niet, een tweede keer was niet mogelijk. En toch bleek het zo te zijn maar ik wist ook meteen dat het niet kon. Uiteraard was het een teleurstelling maar ik kan wel begrip opbrengen voor de situatie. Ik ben ook heel bij met de keuze van de beide goede doelen.  Ik ben heel sociaal ingesteld en doe ook vrijwilligers werk en weet at het goed besteed wordt”, besluit Monique.

 

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.