Overslaan en naar de inhoud gaan

Automobilist (57) uit Zoutleeuw overleden na frontale botsing met tractor

door Jozef Croughs
datum16/01/2020
geenreactie

De 57-jarige automobilist uit Zoutleeuw die maandag 13 januari zwaargewond raakte bij een frontale botsing met een tractor is later op de avond in het ziekenhuis bezweken.

Het ongeval gebeurde maandagavond rond 18.30 uur in de Nieuwstraat in Zoutleeuw. Een BMW die in de richting van de Sint-Truidensesteenweg reed, stak enkele geparkeerde auto’s voorbij toen uit de andere richting een tractor met aanhangwagen kwam gereden. De tractorbestuurder remde af en week nog uit naar rechts maar kon een frontale aanrijding niet vermijden. De BMW reed in op het linker voorwiel van de tractor.

De bestuurder van de BMW, Michel B. een 57-jarige man uit Zoutleeuw, werd overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed daar enkele uren na het ongeval aan zijn verwondingen. Een verkeersdeskundige kwam de plaats van het ongeval onderzoeken. Uit zijn eerste bevindingen bleek dat de overleden bestuurder nog op het tegenovergestelde rijvak reed en geen gordel droeg. De 21-jarige bestuurder van de tractor legde een negatieve adem- en speekseltest af.

Sinds 2019 tweerichtingsverkeer

Het ongeval zorgde weer voor heel wat commotie nadat bij het begin van deze legislatuur de straat voor tweerichtingsverkeer opnieuw werd opengesteld. “Voor de bewoners in onze straat was het niet de vraag of het zou gebeuren maar wel wanneer het eerste dodelijk slachtoffer zou vallen”, zegt bewoner Johan Bormans. “Er was hier lang eenrichtingsverkeer met de nodige verkeersremmers. Dat zorgde nooit voor problemen. Tot het nieuwe gemeentebestuur vorig jaar aantrad en zonder veel inspraak van de bewoners de dubbele rijrichting invoerde. Ook de borden van verboden voor 3,5 ton werden verwijderd, waardoor nu alle zwaar verkeer door deze straat richting N3 dendert”, stelt Bormans.

Burgemeester Boudewijn Herbots betreurt het ongeval en heeft begrip voor de reactie van de buurtbewoners. “Aan het begin van deze legislatuur hebben wij de keuze gemaakt om de schoolomgeving in de Stationsstraat niet met het zware verkeer te belasten en de Nieuwstraat in twee richtingen open te stellen. Indien de politie of verkeersdeskundigen met een ander en beter voorstel komen de veiligheid te maximaliseren staan wij daar zeker voor open”, besluit Herbots

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.