Overslaan en naar de inhoud gaan

Dolle truckrit door drie landen na ontwijken controle in Alken: zelfs spijkermat houdt trucker niet tegen

door Jozef Croughs
datum19/12/2023
geenreactie

Een 38 -Truiense chauffeur zit vast in Keulen na een dollemansrit door drie landen. De trucker sloeg vrijdagavond op de vlucht toen de politie hem in Alken wilde controleren. Meer dan 100 kilometer werd hij achterna gezeten. Tot hij in Duitsland kon worden klemgereden.

Het verhaal begon vrijdagavond in Alken. Volgens het parket Limburg had de politie daar gezien hoe de trucker van een 12- tonner door een rood licht reed en zich niet aan de toegelaten snelheid hield. Toen de agenten de 38-jarige vrachtwagenchauffeur wilden doen stoppen, trapte die het gas wat dieper in om de controle te vermijden. Vanuit Alken ging het via Hasselt over de E314 richting Zuid-Limburg in Nederland. Op de A76 tussen Geleen en Heerlen ramde de trucker een auto van de Nederlandse politie.

Van de A76 ging de achtervolging in Duitsland verder op de A4 via Aken naar Keulen. De man werd intussen achternagezeten door een 30-tal politiewagens en een helikopter. De imposante politiemacht werd op poten gezet om te voorkomen dat de man de snelweg zou verlaten. Net voor Keulen werd een spijkermat gelegd om de vrachtwagen tegen te houden. Maar ook dat werkte niet. De man reed nog verder met lekke banden op kale velgen. Op de ring van Keulen kon de vrachtwagen uiteindelijk worden ingesloten. De A4 bij Keulen moest enkele uren dicht voor herstel.

Drugs

Volgens de Duitse media was de man onder de invloed van cannabis. Hij zou aldus de Duitse politie een verwarde indruk maken. Hij verklaarde de baas van de Europese politie te zijn en zich niet wilde laten controleren. Wat er met de trucker gaat gebeuren, is voorlopig onduidelijk. Nederland zou al om zijn uitlevering hebben gevraagd nadat de Koninklijke Marechaussee aangifte deed van poging tot doodslag. België vraagt de uitlevering niet.

©

Mireille Maes/Jozef Croughs

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.