Overslaan en naar de inhoud gaan

Bende winkeldieven in Sint-Truiden betrapt door overlastploeg van politie

door Jozef Croughs
datum17/12/2023
geenreactie

In de Stapelstraat in Sint-Truiden zijn vier mensen gearresteerd op verdenking van winkeldiefstal. De vier werden al een tijdje gevolgd door agenten in burger toen twee van hen een diefstal pleegden.

De agenten van de overlastploeg merkten een verdacht voertuig met Franse nummerplaat met daarin vier inzittenden op. Ze volgden het voertuig een tijdje. In de Luikerstraat gingen twee van de vier inzittenden een winkel binnen. De collega’s van de overlastploeg konden vervolgens die twee personen op heterdaad betrappen bij een winkeldiefstal. Ze werden gearresteerd.

De twee andere personen die in het voertuig waren gebleven, werden ook gearresteerd om hun betrokkenheid in de feiten te onderzoeken. Het gaat om een 29-jarige vrouw, twee 29-jarige mannen en een 19-jarige man. Het viertal kan worden gelinkt aan een tweede winkeldiefstal binnen de politiezone en een in een andere gemeente. De twee mannen die op heterdaad betrapt werden, zullen zich via snelrecht moeten verantwoorden voor de rechtbank. De andere twee gearresteerden mochten na verhoor beschikken.

Het onderzoek wordt voortgezet
.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.