Overslaan en naar de inhoud gaan

Peter de Tweede en Anja de Eerste trappen 54ste carnavalsseizoen op gang

door Jozef Croughs
datum13/11/2023
geenreactie

11 november is het traditionele starschot van een wervelende reeks van bonte evenementen en kleurrijke Carnavalsactiviteiten met op 12 februari 2024 als apoptose de Internationale Verloren Maandagstoet. 


 

Het 54ste carnavalsseizoen werd op de Groenmarkt opgang getrapt met het traditionele ontsteken van de elf Latsjanen en de voorstelling van de nieuwe carnavalsprins en prinses van Sint-Truiden: Peter II en Anja I samen met jeugdprinses Levina I.

De Raad van Elf heeft voor het 54ste carnavalsseizoen heel wat nieuwigheden in petto. Zo lanceren ze een app van Carnaval Sint-Truiden en in januari organiseren ze voor de allereerste keer een vrouwencarnavalszitting. Op Verloare Moondag in februari trekt carnavalsstoet voor de 77ste keer door de prachtig versierde straten van Sint-Truiden.

“De start van dit carnavalsseizoen brengt eveneens een nieuwe wind binnen de Koninklijke Orde van de Commeduur, want na zes seizoenen als Opper geeft Jo Sneyers de staf door aan Ronny Koppen. “Jo loodste zijn Raad van Elf doorheen moeilijke coronajaren. Jo was een echte (t)Opper. Nu hij een stapje terugzet, willen we Jo oprecht bedanken voor zijn jarenlange inzet en we wensen Ronny heel veel succes met zijn nieuwe mooie taak als Opper”, besluit schepen van Carnaval Hilde Vautmans.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.