Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee verwaarloosde honden in beslag genomen in Voeren: “Stank van uitwerpselen was niet te harden”

door Jozef Croughs
datum10/11/2023
geenreactie

De politie van Voeren heeft dinsdagavond twee zwaar verwaarloosde Duitse herders in beslag genomen. De honden - een puppy en een volwassen dier - leefden in erbarmelijke omstandigheden en zaten onder meer tussen de uitwerpselen. “De stank was niet te harden.”

 

Via de gemeente Voeren had de politie meldingen ontvangen van een woning in verval. “Ter plaatse zagen de inspecteurs dat er zowel in als rond de woning heel wat afval lag opgestapeld”, zegt Robin Locht, woordvoerder van de politie Voeren. “In een bijkeuken trof men twee herdershonden aan. Ze waren ondergebracht in erbarmelijke omstandigheden en moesten leven op een vloer die bezaaid was met uitwerpselen.” Lees vandaag alles in

 

De politie Voeren nam de honden in beslag, waarna ze werden overgebracht naar het dierenasiel van Sint-Truiden. “Het dierenasiel zal de dieren verder verzorgen. De inspecteurs stelden een pv op ten laste van de bewoner van het pand, in het kader van de dierenwelzijnswet. Hij moet zich later voor de rechtbank verantwoorden. De dierenpolitie en de gemeentelijke diensten van de gemeente Voeren volgen de situatie verder op”, besluit Locht.

 

Stank

 

“Het gaat om twee Duitse herders, een volwassen dier en een puppy”, zegt Philip Zurinckx, voorzitter van het dierenasiel van Sint-Truiden. “Toen wij dinsdag aankwamen in de woning, was er niemand thuis. Op het moment dat de politie de brandweer wilde verwittigen om de deur te openen, stopte de bewoner, een Franstalige man. Toen de deur van kamer openging, was de stank van de uitwerpselen niet te harden.”

 

“De honden zaten in een kamer opgesloten in erbarmelijke toestanden. De kamer lag vol uitwerpselen waardoor de dieren geen proper plekje hadden om te liggen. Beide honden hingen vol met hun eigen uitwerpselen. Ze kregen beide een grondige wasbeurt in ons dierenasiel voor ze in een proper hok werden ondergebracht.”

© Jozef Croughs en Olivier Simons

 

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.