Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Withofs (Het Veilinghuis) laureaat van de eerste “Gouden Appel”

door Jozef Croughs
datum23/02/2023
geenreactie

Jan Withofs, de uitbater van Het Veilinghuis in Sint-Truiden is de eerste laureaat die de Eerste ‘Gouden Appel’, een erkenning voor wie actief meewerkt voor het waar maken van de idealen van De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers. Tweemaal per jaar zal de Commanderie deze prijs uitreiken aan een instelling, bedrijf, organisatie, horecazaak of dienst die zich verdienstelijk maakt in de promotie van het gebruik van Haspengouws fruit.

Alle middelen zijn goed om zijn het Haspengouws fruit te promoten dat kan gaan van de promotie van het Haspengouws fruit, het verbruik van inlandse producten, de consumptie en verwerking van fruit van hier en de conservering van lokaal erfgoed tot de folklore zoals de fruitreuzen. Via allerlei initiatieven probeert de Commanderie voor de Keizerlijke Commanderie, de redenen van haar  bestaan met beperkte middelen deze doelstellingen te realiseren.

De allereerste Gouden Appel werd uitgereikt aan Jan Withofs, de uitbater van Het Veilinghuis in Sint-Truiden. “Jan is al de vierde generatie horeca uitbaters die ononderbroken op deze site een café, restaurant, feestzalen en brasserie uitgebaat hebben, op de oude site van Veiling Haspengouw, ooit het centrum van de fruitteelt. Het was ook de plek waar fruittelers al meer dan 80 jaar verzamelen om over hun fruit praten, de toestand en de prijzen te bespreken en over teeltwijzen te discussiëren”, zegde maarschalk Ronald Ilsbroux bij de voor stelling van de eerste laureaat. De prijs werd uitgereikt door burgemeester Ingrid Kempeneers van Sint-Truiden. De Keizerlijke Commanderie gaat nu op zoek naar een nieuwe laureaat om in september, tijdens de prijsuitreiking van de nationale wedstrijd voor de beste fruittob, de tweede Gouden Appel uit te reiken.

 

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.