Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoonster naar ziekenhuis bij zware slaapkamerbrand in Sint-Truiden: onderzoek naar oorzaak

door Jozef Croughs
datum11/06/2024
geenreactie

In Sint-Truiden wordt de oorzaak van een brand onderzocht. Het vuur ontstond zondag rond 10 uur in een slaapkamer. Een vrouw raakte bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis. Een branddeskundige werd aangesteld.

De brandweer van Sint-Truiden rukte zondag rond 10 uur uit voor een appartementsbrand op de Luikersteenweg in Sint-Truiden. Bij aankomst bleek het om vuur in een slaapkamer te gaan. In het appartement op de begane grond verbleven Poolse seizoenarbeiders. Alle bewoners en een huisdier hadden tijdig het gebouw kunnen verlaten, maar er was een vermoeden dat er nog een bewoonster binnen was. Zij werd aangetroffen op de slaapkamer en met een rookintoxicatie naar het

“De brand is begonnen op de slaapkamer en overslagen naar de keuken en een gedeelte van de rest van de woning. Het moet verschrikkelijk heet geweest zijn want het plakwerk was van de muren gevallen”, verduidelijkt Martin Cleuren, onderofficier van het Truiense brandweerkorps. “Van het appartement erboven waren alle leidingen doorgebrand waardoor het ook onbewoonbaar werd verklaard”, verduidelijkt Cleuren.

Omdat de oorzaak van de brand niet kon achterhaald worden en kwaad opzet niet werd uitgesloten, kwam het gerechtelijk lab en een branddeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken.

“Voor de bewoners is er opvang voorzien bij vrienden”, wist burgemeester Ingrid Kempeneers (CD&V). Zij kwam ter plaatse kijken wat er aan de hand was en of de stad iets voor de getroffen bewoners kon betekenen.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.