Overslaan en naar de inhoud gaan

Vangrootloon lanceert nieuw Limburgs brood: “Opa’s brood is een nieuw Haspengouws streekproduct”

door Jozef Croughs
datum19/04/2024
geenreactie

Opa’s brood, dat is de nieuwste creatie van bakkerij Vangrootloon. Met tarwe uit Tongeren dat tot bloem verwerkt wordt in Beringen, is het een 100 procent Limburgs brood. “Hiermee willen we de Limburgse korte keten ondersteunen.”

Bakkerij Vangrootloon heeft er een nieuw Haspengouws streekproduct bij: Opa’s Brood. “Met dit nieuwe brood willen we de lokale Limburgse korte keten ondersteunen en zo de primaire sector koppelen met de voedingsindustrie en de distributie”, zegt gedeputeerde voor landbouw en platteland Inge Moors (CD&V).


 

Wat Opa’s brood uniek maakt, is dat het een 100 procent Limburgs brood is. “Dat start al bij het begin van het brood”, klinkt het. “De baktarwe werd door PIBO Campus vzw geteeld en geoogst in de regio Tongeren op een stuk grond van 2,5 hectare. Vervolgens werden zij bij Molens Geyskens in Beringen tot bloem verwerkt.”

Streekproduct

Opa’s brood wordt dan ook erkend als streekproduct onder het nieuw Haspengouws kwaliteitslabel ‘Smaak Begint Hier’. Bakkerij Vangrootloon is ook een erkende streekproducent. “Het brood is samengesteld uit bloem van Limburgse bodem, zout, vetstof (margarine) en een desem als gist”, zegt zaakvoerder Jo Vangrootloon. “Daardoor heeft Opa’s Brood langere rusttijden dan de andere broden binnen het huidige assortiment van onze bakkerij. Maar daardoor ervaar je dus ook meer smaak.”

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.