Overslaan en naar de inhoud gaan

Vroegere meisjesschool wordt uitvalsbasis van Restaurant Steenstraete

door Jozef Croughs
datum16/04/2024
geenreactie

In Bistro 11 werd door Johan Martens en Sofie Flach een hoofdstuk afgesloten om met volle moed en bezieling aan een nieuw hoofdstuk in hun leven te beginnen.  Restaurant Steenstraete, genoemd naar de oude benaming van de Diesterstraat wordt de nieuwe thuisbasis van het koppel.

“Het is verrassend vlug gegaan”, zegt Johan. “Op een dag stond Ayt, chef van Blanc by Aytems, in de zaak en wist ons te vertellen dat hij zou uitwijken naar Antwerpen en zijn zaak opnieuw te huur kwam. Wij zaten net in de laatste weken van de vernieuwing van onze huurovereenkomst om te verlengen, waardoor er plots een nieuwe opportuniteit zicht stelde. Wij hebben ze met beide handen gegrepen om onze droom te verwezenlijken. Op 30 maart konden de gasten nog een laatste keer genieten in Bistro 11 en op 12 april openden wij ons nieuw restaurant Steenstraete”, zegt Johan. 

Met 50 zitplaatsen en een mooi terras van 24 plaatsen op de binnenkoer is de nieuwe locatie dubbel zo groot. “We kunnen de mensen ook wat meer ruimte bieden om te zitten. Daarbij kunnen wij nu, als er interesse is, ook inspelen op communiefeesten, trouwfeesten en familiefeestjes, eventueel zelfs koffietafels tot een 50-tal personen. Maar het belangrijkste blijft het restaurant gebeuren. De kaart ligt in het verlengde van de kaart in Bistro 11. We blijven trouw aan onze lokale leveranciers, wat de wijnen betreft, en we zetten sterk in op streekproducten. Nog een extra pluspunt, anders dan vroeger, kunnen de mensen nu gewoon plaats nemen op het terras voor koffie, een wijntje of frisdrank,” besluit Johan. De openingsuren: Alle dagen open van 12 uur tot 13.30 uur en van 18 uur tot 20.30 uur. Zondag en maandag gesloten.

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.