Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoolomgeving van De Groeiboog in Jeuk wordt veiliger gemaakt

door Jozef Croughs
datum31/03/2024
geenreactie

Tijdens de paasvakantie start Wegen en Verkeer met aanpassingswerken aan basisschool De Groeiboog in de Houtstraat in Jeuk. Het verkeersplateau verdwijnt en maakt plaats voor een veilige oversteekplaats en tien parkeerplaatsen om verkeershinder aan de schoolpoort te voorkomen.

De school ligt in de zeer drukke Houtstraat (N789), die Gingelom met Sint-Truiden verbindt. De oversteekplaats in de Schoolstraat, een zijstraat van de Houtstraat, werd eerder al voorzien van punctuele ledverlichting en opvallende geel-zwarte galgpalen. Met die contrastverlichting zijn voetgangers en fietsers veel beter zichtbaar wanneer ze oversteken.  

“Het kruispunt wordt opgebroken om het hoogteverschil weg te werken. Vervolgens wordt het wegdek voorzien van nieuwe markeringen aan de oversteekplaats en parkeerzone. Er komen links en rechts ook een tiental nieuwe parkeerplaatsen. Door die aanpassingen kunnen rij- en parkeerbewegingen in de schoolomgeving veiliger verlopen”, zegt schepen Geert Moyaers (Vooruit-Goesting).

Tijdens de werken is er voor doorgaand verkeer in een omleiding voorzien. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone passeren, busreizigers raadplegen best de aangepaste dienstregeling. De werken passen in de aanpak van bekende knelpunten op de Limburgse schoolroutes

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.