Overslaan en naar de inhoud gaan

25 ton coke van een ex-rijkswachter, de Bandido voorzitter, Aquino en Bolle Jos: het kluwen van drugsdossier Costa

Rechtbank Tongeren
door Jozef Croughs
datum10/10/2023
geenreactie

Eindelijk zijn vier topcriminelen in een van de grootste drugsdossiers in ons land op weg naar een rechtszaak. Een verhaal van coke verstopt tussen bananen en avocado’s uit Zuid-Amerika, jetsetleventjes in Marbella en foute advocaten. Vanaf maandag staat in Tongeren tijdens een speciale zitting van de raadkamer de doorverwijzing op de agenda van ex-rijkswachter Willy Vanmechelen, Lucio van de beruchte Aquino-clan, Bandido-voorzitter Geert Frisson en de Nederlandse drugsbaron ‘Bolle Jos’.

Bandido met kalasjnikov

Zo is er Geert Frisson uit Borgloon. Bijna 51 jaar is hij en het kleurrijke gezicht van een tweede bende. Een maand nadat Willy Vanmechelen in beeld was gekomen, vond de FGP Limburg een record van 11,5 ton cocaïne, verstopt in een container oud ijzer. Maar op dat moment was de Bandido-voorzitter voortvluchtig. De flamboyante Frisson, herkenbaar aan een tatoeage van een kalasjnikov in zijn gezicht, werd een jaar later gearresteerd in de kuststad Marbella. Daar leefde de Limburger een rijk jetsetleventje in de Spaanse zon.

Daar leefde de Limburger een rijk jetsetleventje in de Spaanse zon. De exclusieve streek, waar topcriminelen en de beau monde samen aan champagne nippen, was de ideale plek om het drugsgeld te verstoppen in vastgoed, maar ook in horloges die je voor een half miljoen euro op de kop kan tikken. Frisson zit momenteel in de cel nadat hij eerder dit jaar in Luik werd veroordeeld in een andere drugszaak.

© Philip Pergens

Lees het hele uitgebreid verhaal op -  https://www.hbvl.be/cnt/dmf20231008_96322382

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.