Overslaan en naar de inhoud gaan

Truiense verrast zieke Danique (9) met honderden verjaardagskaartjes

door Jozef Croughs
datum18/01/2020
geenreactie

Wie stuurt een kaartje naar Danique? Dankzij de jaarlijkse oproep van Jolien Renard (26) uit Zepperen wordt Danique, een meisje met een hersentumor uit Venlo, bij elke verjaardag bedolven onder honderden kaartjes.

Zaterdag wordt Danique negen jaar. “Een wonder”, zegt Jolien Renard. “Danique is het kindje van vrienden en ik ga haar regelmatig bezoeken. Al sinds ze 11 maanden oud is, vecht Danique tegen een hersentumor. Ze heeft operaties, chemo en bestralingen doorstaan. Nu gaat het wel goed met haar, maar genezen zit er helaas niet in.”

Om haar kleine vriendin een hart onder de riem te steken, doet Jolien al enkele jaren een Facebook-oproep in de aanloop naar Daniques verjaardag. “Ze krijgt heel graag briefjes. Daarom vraag ik mensen om me een kaartje te sturen die ik op haar verjaardag allemaal aan Danique bezorg. Vorig jaar waren het er wel vijfhonderd. De hele muur hing vol.”

Danique houdt vooral van K3, Disney en eenhoorns. “Bij haar vorige verjaardag zat er zelfs een briefje van de echte K3 tussen de post. En een gehandtekende cd van Karen Damen, van wie ze grote fan is.”

Ook dit jaar zijn verjaardagswensen voor Danique nog steeds welkom op volgend adres: Prinses Danique, Stokstraat 32, 3800 Zepperen.

 

© Jo Smeesters/ Jozef Croughs

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.