Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe politieke beweging ‘WOW’ kaapt enige raadslid van Groen weg

door Jozef Croughs
datum16/06/2024
geenreactie

De nieuwe politieke partij WOW in Sint-Truiden heeft een lijst met kandidaten klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Marijn Ghys trekt de lijst. Opvallende kandidaat is Peter Van Dam, deze legislatuur het enige raadslid voor Groen.

“Om het voor de mensen niet nog ingewikkelder te maken, hebben we gewacht tot na de ‘grote’ verkiezingen om onze campagne te lanceren”, vertelt lijsttrekker Marijn Ghys van WOW, wat staat voor Welzijn, Optimisme en Welvaart. “De afgelopen maanden werkten we hard achter de schermen. In onze themacafés hebben we diverse onderwerpen besproken om de uitdagingen en behoeften van de burgers goed te begrijpen. Dit werd zeer positief ontvangen. Mensen verlangen naar een nieuw verhaal, een alternatief voor de klassieke politieke partijen. Iets positiefs en verblindends.”

Inhoud

Bij WOW hebben ze vanaf het begin beslist om te vertrekken vanuit burgerparticipatie en inhoud. “We gaan dus bewust niet louter voor ‘bekende koppen’ die vooral door hun populariteit stemmen ronselen. Wel hebben we gekozen voor gewone burgers die expert of ervaringsdeskundige zijn op verschillende domeinen. Dit moet resulteren in een goed onderbouwd beleid dat echt aansluit bij de behoeften van de burgers”, klinkt het. Vrijdag presenteerden ze al tien van de 35 kandidaten.

Groen

WOW is een onafhankelijke stadspartij die moeilijk in één hokje te plaatsen is. De diversiteit van de kandidaten onderstreept dit. De meest opvallende kandidaat die de voorzitter uit zijn hoed tovert, is het ‘Wit-Groene konijn’ Peter van Dam. “Na mijn gesprek met de voorzitter en de vraag om toe te treden tot WOW heb ik toegezegd. Marijn is een goede vriend van mijn zoon en dus geen onbekende. Zijn gedrevenheid, het opzet en de filosofie van WOW hebben mij over de streep getrokken”, aldus Peter. Hij benadrukt dat hij tot het einde van deze legislatuur zijn taak als Groen-gemeenteraadslid zal uitzitten. “Peter blonk uit in zijn taak als gemeenteraadslid voor zijn dossierkennis. We zijn allemaal verschillend, maar wat ons verbindt is optimisme en liefde voor onze stad,” besluit Boris Lammens, één van de kandidaten.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.