Overslaan en naar de inhoud gaan

Truiense actievoerder aan stembureau moet borden inpakken en vertrekken

door Jozef Croughs
datum11/06/2024
geenreactie

“Crisis in Sintruin, I want my money back.” Met verschillende campagneborden op zijn rug liet Philip Ectors zich opmerken aan het Truiense stembureau aan Gazo. De politie vroeg de man om zijn borden in te pakken en te vertrekken.“Sintruin, djze gót et op oer klitse krèège. I want my money back.” 

Met die leuze wilde Philip Ectors, lijsttrekker van een nieuwe op te richten partij voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024, zich nu al laten opmerken. Daarom plaatste hij zich als ‘einzelgänger’ aan Gazo in Sint-Truiden. “Ik wilde mijn ongenoegen uiten over het slechte beleid dat hier in mijn geboortestad gevoerd wordt”, zegt Ectors. het nieuws met allerhande audits door Vlaanderen.”

Dat zijn protest gevoelig lag, werd hem snel duidelijk gemaakt. Na amper een 20-tal minuten werd hij door de lokale politie aangesproken “dat hij de borden moest wegdoen of het op het bureau moest gaan uitleggen, met een fikse boete tot gevolg”.

Portemonnee

“Ik dacht dat we in een land leefden waar vrije meningsuiting en verworven recht is”, zegt Ectors. “Dat blijkt vandaag weer niet zo te zijn. Het zijn nu dan wel geen gemeentelijke verkiezingen, ik wil de bewoners die vandaag naar het stemhokje gaan er toch al attent op maken dat er veel belangrijke verkiezingen op ons afkomen. Voor mij, maar ook voor hun toekomst. Verkiezingen die bepalen wat wij in onze portemonnee overhouden. Vandaag sta ik op geen enkele lijst, maar meer dan ooit wil ik mijn stem in oktober laten horen.”

Op een paar technische problemen na deden zich verder geen problemen voor aan de kieslokalen in Sint-Truiden. Dat bevestigen de vrederechter en voorzitter van het kanton Sint-Truiden Katleen Corsus.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.